Retseptid

Ahjus küpsetatud pelmeenid

Vaja läheb: Käsitöö pelmeenid Uvic külmutatud Siberian collection veise-ja sealihaga 450 g Hapukoor või sulatatud või 1 sl Väike muna 1 tk Dipikaste Vaja läheb: Sojakaste  5 spl Purustatud ingver 1/2tl Laimi mahl 1 spl Valmistamine: Tee dipikastet nii: sega kõik kokku, maitse, maitsesta üle, kui tarvis. Aseta pelmeenid võitatud ahjupannile, pintselda pealt hapukoore või sulavõiga. […]

Pannil praetud pelmeenid

Vaja läheb: Uvic Hiina pelmeene 400g  võid 3-4 sl Valmistamine: Kuumuta või pannil. Pane sellesse pelmeenid ja prae tasasel tulel kaanega kaetult. Eemalda kaas ja keera pelmeenid ümber ja prae mõlemalt poolt kuldkollaseks. Lisandiks sibulapealse-, kurgi- või peedisalat. Serveeri kohe hapukoore ja maitserohelisega.

Keedetud pelmeenid

Vaja läheb: Uvic Hiina lambalihaga pelmeenid 400 g Vett Sool Hapukoor 3 sl Või Valmistamine: Kuumuta vesi keemiseni ja aseta potti üks kiht  (külmutatud) pelmeene. Soovi korral lisa keeduvette loorberileht ja paar pipratera  või puljongit- saad eriti maitseka roa. Keeda pelmeene 5–8 minutit. Tõsta pelmeenid vahukulbiga veest välja. Serveeri kohe koos hapukoorega või lisa sulatatud/pruunistatud […]

Gyoza’d ehk Jaapani pärased pelmeenid

Vaja läheb: Külmutatud  Uvic Hiina pelmeene 400g Dipikaste: Sojakaste 1 sl Riisiäädikas 1 sl Seesamiõli Tšilli Valmistamine: Yaki-gyoza stiilis valmistamisel prae pelmeenid kerges õlis alt pruuniks ning krõbedaks.  Kalla pannile kulbitäis vett ning auruta kaane all kuni 10 minutit. Võta kaas pealt ära ja kuumuta nii kaua, kuni pann on kuiv. Serveeri hapukoorega või dipikastmega. […]

Ahajus küpsetatud kirsivareenikud

Vaja läheb: Külmutatud  Uvic Pino kirsi ja kohupiimaga  vareenikud 400g Konservkirssi 30 tk Tuhksuhkur pealepuistamiseks Kookosõli või virgin kookosõli frittimiseks Valmistamine: Kuumuta potis kookosõli. Parem on kasutada pisut kitsamat potti, muidu peab ca 7 cm sügavuse õlikihi saamiseks väga palju kookosõli panema. Õli on piisavalt kuum, kui sellesse visatud saiatükk kohe särisema hakkab ja ca 30 sekundiga […]

Pelmeenivorm köögiviljadega

Vaja läheb: Porgandi, lillkapsas, brokoli külmutatud segu 400 g Uvic Hiina külmutatud pelmeenid 400 g Purustatud tomatid 1 pakk Oliivõli 2-3 spl Riivjuust Just Mozzarella Sool Pipar Petersell Basiilik Tšilli Valmistamine: Aseta köögiviljad ja pelmeenid ahjuvormi. Kata pelmeenid ühtlase kihi purustatud tomatitega ning tibuta sinna peale veidi oliiviõli. Peale pane sool, pipar ja riivjuust. Raputa […]

Pelmeenid spinati-koorekastmes

Vaja läheb: Uvic Hiina pelmeenid 400 g Puljong Toidukoor Punane sibul Beebispinat Sool Pipar Õli Valmistamine: Lase vesi keema ja vala pelmeenid sisse. Lisa pelmeenidele puljongikuubik ja sega. Keeda kuni pelmeenid on tõusnud veepinnale. Kuumuta pann, lisa õli ja prae hakitud punane sibul. Lõika kääridega beebispinat väiksemateks tükkideks pannile. Sega läbi ning maitsesta soola ja […]

Aurutatud Hiina pelmeenid ehk Jiaozi

Vaja läheb: Külmutatud pelmeenid Uvic Hiina 400g Kaste: Sojakaste 1 spl Riisiäädikas 1 spl Suhkur 1 tl Riivitud ingver 1 tl Riivitud küüslauk 1 tl Soovi korral hakitud tšillipipar või tšillihelbed Aurutatud köögiviljad: Ideaalselt sobivad aurutamiseks brokoli, lillkapsas, porgand, aeduba, suhkruherned ja kapsas Valmistamine: Puhasta ja tükelda köögiviljad. Aseta küpsetuspaberiga kaetud auruti põhjale ning kata […]

Juustuga üleküpsetatud pelmeenid

Vaja läheb: Külmutatud Uvic Hiina  pelmeenid 400 g  Vett keetmiseks  Juust 150-200 g  Või vormi määrimiseks Valmistamine: Keeda pelmeenid ja nõruta. Määri laiema põhjaga ahjuvorm võiga. Pane keedetud pelmeenid ühe kihina vormi, puista peale riivitud juust. Küpseta keskmises kuumuses 10-15 minutit, kuni juust on sulanud ja toit pealt helepruun. Anna sama nõuga kohe lauale. Juurde sobib […]

Pelmeenivorm juustu ja munaga

Vaja läheb:  Külmutatud Uvic Hiina pelmeenid 750 g  Muna 4 tk  Piim 5 dl  Nisujahu 4 sl  Ketšup 2 sl Pune Riivitud juust 200 g Valmistamine: Laota pelmeenid õlitatud ahjuvormi. Sega muna, piim ja jahu omavahel, lisa ketšup, maitsesta soola ja pipraga. Vala pelmeenidele. Puista peale hakitud pune. Küpseta keskmise kuumusega ahjus umbes pool tundi. Veidi […]

Pelmeenisupp

Vaja läheb:  Vett 1,5 l Õli 1-2 sl Porgand 2-3 tk Väikse porru 1-2 tk Tükk juurselleri Kartul 3-4 tk Loorberileht 1 tk Tera musta pipar 3-4 tk Uvic Bravissimo Italiano  pelmeenid 400g Hakitud till ja petersell Valmistamine: Kuumuta potis veidi õli, lisa tükeldatud porgandid, seller ja porru.  Prae paar minutit, siis lisa kuum puljong, […]

Lisateabe saamiseks võtke meiega ühendust

Vastame kõikidele teie küsimustele.