Aurutatud Hiina pelmeenid ehk Jiaozi
Vaja läheb:
- Külmutatud pelmeenid Uvic Hiina 400g
Kaste:
- Sojakaste 1 spl
- Riisiäädikas 1 spl
- Suhkur 1 tl
- Riivitud ingver 1 tl
- Riivitud küüslauk 1 tl
- Soovi korral hakitud tšillipipar või tšillihelbed
Aurutatud köögiviljad:
- Ideaalselt sobivad aurutamiseks brokoli, lillkapsas, porgand, aeduba, suhkruherned ja kapsas
Valmistamine:
- Puhasta ja tükelda köögiviljad.
- Aseta küpsetuspaberiga kaetud auruti põhjale ning kata kaanega. Erineva küpsemisajaga köögivilju ära kokku pane.
- Aurutatud köögiviljad peaksid olema pigem krõmpsud ehk al dente kui ületöödeldud.
- Maitsesta vähese soolaga ning enne serveerimist võid köögiviljad sulavõiga üle kallata. Rasvaine aitab nii köögiviljade maitset esile tuua kui ka paremini omastada neis sisalduvaid toitaineid.
- Tõsta aurutuspoti põhjale küpsetuspaber ning aseta pelmeenid paberile.
- Auruta kaanega kaetult umbes 5 minutit.
- Kastme puhul sega omavahel koostisained ning serveeri koos aurutatud Hiina pelmeenidega ja köögiviljadega.