Ahajus küpsetatud kirsivareenikud
Vaja läheb:
- Külmutatud Uvic Pino kirsi ja kohupiimaga vareenikud 400g
- Konservkirssi 30 tk
- Tuhksuhkur pealepuistamiseks
- Kookosõli või virgin kookosõli frittimiseks
Valmistamine:
- Kuumuta potis kookosõli. Parem on kasutada pisut kitsamat potti, muidu peab ca 7 cm sügavuse õlikihi saamiseks väga palju kookosõli panema.
- Õli on piisavalt kuum, kui sellesse visatud saiatükk kohe särisema hakkab ja ca 30 sekundiga kuldseks küpseb.
- Prae vareenikuid kuumas õlis kuldseks. Ära korraga liiga palju vareenikuid õli sisse pane, muidu jahtub õli liialt ja vareenikud võivad omavahel kokku hakata.
- Tõsta vareenikud õlist välja köögipabaerile nõrguma.
- Puista peale tuhksuhkrut ja serveeri kohe koos kirssidega!